Gratis zine Moscow will burn is klaar

Moscow will burn: dat zijn niet mijn woorden, maar ik heb ze geleend van iemand die ik in het voorjaar in Tbilisi sprak, de hoofdstad van Georgië. Sinds het uitbreken van de oorlog zijn daar meer dan honderdduizend Russen naartoe gevlucht. Ik heb er een paar opgezocht, gesproken en geportretteerd. Ook Georgiërs natuurlijk, om het verhaal van twee kanten te belichten. De Russen zijn niet erg welkom in Georgië: ze worden er als de vijand gezien, vooral door de jonge generatie. Dat levert een interessante mix van mensen en verhalen op.

Het idee is dat ik het zine zo veel mogelijk (gratis) ga verspreiden. Daar is het voor gemaakt! Ik vind het gewoon leuk als zo veel mogelijk mensen het onder ogen krijgen. Laat me dus weten als je er ook eentje wilt hebben, dan doe ik hem op de post. Alles is gemaakt om door een brievenbus te passen.

De komende tijd ga ik de zines in elkaar zetten en er telkens een paar versturen. Dit kost veel tijd want elk exemplaar is handwerk. Maar er is geen haast. Alles met aandacht, altijd!

Lees meer over Moscow will burn, bestel er eentje of doneer een kleine bijdrage.